Voi-oliiviöljylevite

Voi-oliiviöljylevite - Soulfood Nutrition Ravintoneuvonta

Voi-oliiviöljylevite

Kaunista kesäkuuta kaikille!

Kesän kunniaksi suosittelen teitä kaikkia nyt heti kokeilemaan ihan oman voilevitteen tekoa. Se kun on nimittäin niin älyttömän helppoa ja nopeaa. Oman voilevitteen teko sopii vaikka kesämökille – laita se vielä kauniiseen posliiniastiaan ja nauti sen tunnelmasta!

Miksi oma levitteensä kannattaisi tehdä itse? Saat varmasti puhdasta, yksinkertaista sekä laadukasta rasvaa, jonka alkuperän tiedät todennäköisemmin ja joka ehkäisee kehosi piilevää tulehdustilaa. Lisäksi on mukavaa voida sanoa tehneensä oman leivänpäällisensä itse! Rehellinen voi tarjoaa mm. A-,E- ja K-vitamiineja, sekä D-vitamiineja ja lauriinihappoa, joka ehkäisee mm. hiivan ja sienitulehdusten syntyä. Panosta myös mustassa lasipullossa myytävään kylmäpuristettuun (luomu)oliiviöljyyn, josta saat paljon soluja suojaavia antioksidantteja sekä monityydyttämättömiä rasvahappoja käsittelemättömässä muodossa. 

Kaupan margariineissa sekä kevytlevitteissä on teollisesti prosessoituja kasvirasvoja, joiden laatu heikkenee prosessoinnin aikana ja joiden alkuperäisestä laadusta on harvoin tietoa. Lisäksi näissä rasvatuotteissa on suhteettoman suuri omega-6 rasvahappojen määrä verrattuna omega-3 -rasvahappohin, jotka nähdään merkityksellisinä ihmisen terveydelle. Sekä 3- että 6- rasvahappoja tarvitaan, mutta täysin eri suhteessa, kuin mitä tällä hetkellä ruokavaliostamme saamme. Tämä lisää kroonista tulehdustilaa ja erilaisia sairauksien riskitekijöitä kehossamme.

Voi-oliiviöljylevite - Soulfood Nutrition Ravintoneuvonta

Oman levitteensä vaihtaminen laadukkaaseen, etenkin jos käytät päivittäin margariineja, on yksi parhaista terveysteoista, jonka tulet itsellesi tekemään!

Voi-oliiviöljylevite tehdään näin:

100 g (luomu)voita
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 dl raikasta, puhdasta vettä
(ripaus merisuolaa)

Anna voin sulaa huoneenlämmössä pehmeäksi. Sekoita ainekset tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai käsin sekaisin. Säilö suljetussa astiassa (mieluiten esim. lasi- tai posliiniastia) jääkaapissa.

Jos innostut kokeilemaan, toivon että pidät tästä!

ps. jos haluat lisämaustetta, voit lisätä sekaan yrttejä tai mausteita ja saat esim. yrttivoin!

Voi-oliiviöljylevite - Soulfood Nutrition Ravintoneuvonta

Leave a Reply