Virkistä oloasi – juo vihersmoothie

Netti on pullollaan ihanien vihersmoothie-ohjeita, ja tässä vielä yksi samaan kategoriaan. Olen joskus aikaisemmin testannut erilaisia vihersmoothieita vanhassa blogissani, ja nyt sattumalta tuli niin hyvä kombo aineksia, että halusin jakaa tämän reseptin vielä kanssanne. (Aina ei nimittäin makumaailma vihresmoothieissa ole kovin hurmaava.)

Vihersmoothie käsitteenä voi olla jo nähty, mutta sen hyvää tekevät vaikutukset eivät koskaan vanhene. Tein tänään tämän herkullisuuden virkistämään nuupahtanutta olotilaani, joka juontaa eilisiltaisten ystävän syntymäpäivien johdosta. Vihersmoothie tasapainottaa juhlinnan tuoksinnassa kehosta kadotettua ravinnetasapainoa ja emäksisöi hapanta kehoa tehden siitä terveemmän ja virkeämmän.

Eilen muuten satoi se paljon puhuttu lumi maahan. Tuntui aluksi hyvin kontrastiselta juoda vihersmoothie katsellen lumista maisemaa, ikäänkuin se kuuluisi vain kesään, kuten vihreä yleensä. Mutta oikeastaan nyt pimeimpänä aikana tarvitsemme kesän vihreisiin kasveihin, hedelmiin ja marjoihin jättämää aurinkoenergiaa ja lehtivihreää enemmän kuin koskaan. Kulauta siis vihreä  kaveri hyvällä mielellä vatsaasi ja nauti enregisoivista seurauksista!

vihersmoothie - Ravintoneuvonta Soulfood NutritionLisäsin mukaan hormonitasapainoa ja stressiä tasapainottavaa ayurvedista ashwagandha-jauhetta sekä iholle hyvää kollageenia (vähän näyttää elähtäneeltä nyt peilistä katsoessa kasvojen iho!) ja kunnon tujauksen virkistävää C-vitamiinia. Vihreyttä boostasin vielä uudella ihastuksellani, eli PUKKAn oikeasti hyvänmakuisella Clean Greens -viherjauheella, joka tukee maksan puhdistumista sekä suolistoa ja verenkiertoa samanaikaisesti. Halutessasi voit jättää nämä ekstra-höysteet pois tai korvata ne muilla itsellesi sopivilla superfoodeilla.

Vihersmoothie

(1 annos)

puolikas banaani
1 kiivi
puolikas avokado
kourallinen vuonankaalia
kourallinen tummanvihreää lehtisalaattia
muutama (pekaani)pähkinä
loraus MCT-öljyä
loraus oliiviöljyä
n. 1-1,5 dl vettä
1 tl Pukka Clean Greens -viherjauhetta
1/2 rkl ashwagandha-jauhetta
(1 rkl kollageenia)
(1000 mg C-vitamiinijauhetta)

Vihersmoothie - Ravintoneuvonta Soulfood Nutrition
Vihersmoothie talvella on hauska kontrasti värimaailmaltaan
Pukka-viherjauhe - Ravintoneuvonta Soulfood Nutrition
Pukka viherjauhe on tähän mennessä oma suosikkini viherjauheista sen makunsa ja koostumuksensa puolesta.

Leave a Reply