Suklaa-punajuurikakku

Soulfood Nutrition - Ravintoneuvonta - Suklaa-punajuurikakku

Heippa!

Tässäpä nyt terveellinen suklaakakku Soulfood Nutrition -ravintoneuvonnan syntymän kunniaksi 🙂

Pohjaan tulee ihanaa punajuurta, joka on ollut viime aikoina suosikkijuurekseni. Koska olen ottanut reseptin Pinterestin ihmeellisestä maailmasta, mitat ovat nyt kupeissa (cup). Kakku on gluteeniton ja maidoton. Voit toki tehdä kakun myös tavallisista jauhoista sekä esim. voita käyttäen.

ps. punajuuri ei maistu kakussa, mutta antaa kauniin värin sekä paljon ravinteita 🙂

Suklaa-punajuurikakku

  • 1 1/2 kuppia gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin kaurajauhoa ja riisijauhoa)
  • ½ kuppia makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 1 kuppi intiaanisokeria tai kookossokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ kuppia kookosöljyä
  • ½ kuppia punajuuripyrettä
  • ¾ kuppia vettä
  • 1 tl omenaviinietikkaa
Kuorrute:
  • 2 avokadoa
  • 10 rkl vaahterasiirappia
  • ½ cup makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • Jos täyte on liian jäykkää, lisää haluamaasi maitoa notkistaaksesi sitä levittyväksi (tavallinen tai kasvimaito)
OHJEET
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rasvaa ja jauhota n. reilu 20 cm kakkuvuoka.
  2. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola, kaakaojauhe ja ruokasooda.
  3. Lisää öljy, vesi, punajuuripyre ja omenaviinietikka. Sekoita.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30 minuttia. Kokeile kakkua hammastikulla – se on valmis kun tikkuun tarttuu mahdollisimman vähän taikinaa.
  5. Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.
  6. Kumoa kakku tarjoilulautaselle, auta reunoista veitsellä jos se ei irtoa itsestään.
  7. Sekoita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa (tai sauvasekoittimella tarvittaessa). Kokeile makua.
  8. Kuorruta kakku ja säilytä jääkaapissa.

IMG_7855

1 Comment

  1. Erika says: Reply

    Nam! Täytyypä kokeilla!

Leave a Reply