Omenaviinietikka on todellinen terveyseliksiiri

Omenaviinietikka-hyödyt-Soulfood-Nutrition

Tiesitkö, että omenaviinietikka on mitä parhain terveyseliksiiri ja että sitä voi käyttää niin ulkoisesti kuin sisäisesti? Itse olen käyttänyt omenaviinietikkaa erilaisiin tarkoituksiin kauneudenhoidosta vastustuskyvyn ylläpitoon enkä enää luovu. Sen lisäksi, että se on edullista se on myös luonnontuote – tätä ei tarvitse mennä etsimään kauaksi ja jokainen voi hyötyä sen vaikutuksista.  Lue alta vinkkini omenaviinietikan käyttöön!

Omenaviinietikka sisältää luonnostaan etikkahappoa, kaliumia, magnesiumia, maitohappobakteereita ja entsyymejä, joihin myös sen teho perustuu. Lisäksi se on erinomainen polyfenolien lähde ja sillä on antibakteerisia ja antiviraalisia eli viruksia torjuvia vaikutuksia. Jotta saisit irti kaiken parhaan omenaviinietikasta, kannattaa hankkia pastöroimaton versio, esimerkiksi itse käytän tätä merkkiä.

Auttaa ruuansulatusta

Ota pieni omenaviinishotti noin 15 minuttia ennen ruokailua. Omenaviinietikan sisältämät luonnolliset entsyymit auttavat sulattamaan ja pilkkomaan ruokaa ja helpottavat näin erilaisia ruuansulatusvaivoja. Voit käyttää omenaviinietikkaa ruuansulatusentsyymien sijasta, ja kokea sen tehon!

pH-tasapaino

Sitruunan tapaan hapan omenaviinietikka muuttuu kehossa emäksiseksi ja vähentää näin kehon happamuutta. Näin omenaviinietikka auttaa edistämään terveyttä sekä ehkäisemään liiallisesta happamuudesta johtuvia kroonisia sairauksia. Hyvä tapa on tehdä lämpimään veteen aamujuoma, johon sekoitat sitruunamehua, hunajaa sekä 1/2 rkl omenaviinietikkaa. Tästä kehosi kiittää koko päivän ja aineenvaihdunta lähtee liikkeelle!

Auttaa kehoa puhdistumaan

Omenaviinietikka auttaa kehon lymfa- eli nestekiertojärjestelmän toimintaa ja näin puhdistumista. Se onkin hyvä pitää mukana päivittäisessä ruokavaliossa puhdistuskuurien eli detoxin aikana – tai ihan muuten vain. Sekoita 2-3 ruokalusikallista omenaviinietikkaa litraan vettä ja nauti pitkin päivää.

Luonnon antibiootti

Käytän itse omenaviinietikkaa, jos flunssa uhkaa tai on jo päällä. Se desinfioi luonnollisesti esimerkiksi kipeää kurkkua ja auttaa poistamaan haitallisia bakteereita ja viruksia. Myös vatsataudin ehkäisyssä se on ehdoton: säännöllinen omenaviinietikkashotti pari-kolme kertaa päivässä auttaa pitämään kehon tarpeeksi emäksisenä ja tappaa samalla taudinaiheuttajia auttaen pysymään terveenä.

Painonpudotuksen tuki

Omenaviinietikan on tutkittu edesauttavan myös painonpudotusta, sillä sen verensokeria tasapainottava vaikutus auttaa vähentämään sokerin himoa ja napostelun tarvetta. Hiirikokeilla tehdyissä kokeissa omenaviinietikka vähensi myös kehon rasvaa 10 prosentilla.* Ja koska se samalla tukee kehon puhdistumista, on luonnollista, että sillä on samalla vaikutus myös painoon ja kehon koostumukseen.

Omenaviinietikka puhdistaa ihoa

Helppo tapa kokeilla omenaviinietikan vaikutuksia on aloittaa testaus ulkoisesti. Jos kasvoillasi tai kehossasi löytyy esimerkiksi tulehtunut finni tai näppylä, pyyhi sitä kevyesti omenaviinietikkaan kastetulla vanulla tai vanutikulla ihon peruspuhdistuksen jälkeen, esim illalla. Tämä desinfioi kohdan haitallisista bakteereista, jotka ylläpitävät tulehdusta ja samalla omenaviinietikan sisältämät hyvät bakteerit auttavat ihoa parantumaan. Kokeile ja hämmästy! Itse olen saanut nitistettyä kasvoilta tällä konstilla kurjia näppylöitä – ja mikä parasta, ilman kemiallisia aineita ja myrkkyjä! Paras ajankohta on tehdä se illalla, ja aamulla näppyläsi on jo matkalla pois kasvoiltasi.

Mikäli kasvoillasi on enemmän puhdistettavaa, suosittelen laimentamaan omenaviinietikan veteen (esim. 1/3 etikkaa ja 2/3 vettä tai vahvempi liuos 1/2 etikkaa ja 1/2 vettä) ja käyttämään seosta kasvoveden tapaan. Laimentamattomana omenaviinietikka saattaa polttaa ihoalueita. Nimimerkillä kokemusta on – koko leuka punaisena eräänkin kerran, kun sivelin tätä ihanuutta laimentamattomana kasvoille. Onneksi punoitus lähtee yön aikana pois. Toinen varoituksen sana on tuoksu – valmistaudu sietämään voimakasta tuoksua ihollasi sekä asiaankuuluvaa pistelyä ja kirvelyä. Nämäkin ovat kuitenkin ohimeneviä juttuja 🙂

Tässä omat parhaat käyttövinkkini tähän luonnon ihmeaineeseen! Käyttötarkoituksia on varmasti vielä monia, joista vinkkejä löytyy lisää kirjallisuudesta sekä netistä. Parasta kaikessa on minusta se, että yhdestä luonnollisesta ja edullisesta aineesta on niin moneksi – kuinka paljon säästät aikaa ja rahaa, kun opit hyödyntämään luonnollisen tuotteen eri puolia ja mahdollisuuksia! Se onkin monen muunkin luonnon aineen tai rohdoksen salaisuus – kaikki on jo meille ihmisille annettu, jos vaan huomaisimme ne ja alkaisimme käyttää niitä!

* Dr. Axe: https://draxe.com/apple-cider-vinegar-uses/

Leave a Reply