Hyvää elämässä

Soulfood Nutrition blogi - Hyvää elämässä

Joskus unohdamme helposti, mikä elämässä on hyvää.

Tietenkään kaikki ei aina ole niin hyvää. Elämään kuuluu molemmat puolet.

Useimmin jäämme helposti kiinni siihen, mikä ei mene hyvin. Silloin helposti koko elämä värittyy ja määrittyy näiden asioiden kautta. Ihminen on taipuvainen tarkkailemaan enemmän elämän vaaratilanteita, kuin toteamaan, että nyt on hyvä. Joskus kontrasti auttaa kuitenkin huomaamaan ne asiat, joita lopulta arvostaa ja mitä elämäänsä haluaa.

Hyvän voi todeta myös silloin, kun kaikki ei ole 100 % täydellisesti. Usein positiiviset näkökulmat avaavat lisää samanlaisia. Tämä voi olla sytytyslanka monenlaisille onnistumisille: elämänmuutoksille, asennemuutoksille, ravintoremonteille tai ihmissuhteiden parantumiselle. Hyvien asioiden huomaaminen avaa ikkunan sille todellisuudelle, että elämässä onkin jotain järkeä, ja siksi haluan tehdä tämän muutoksen, kokeilla tätä asiaa (pientä tai suurta) tai sanoa toiselle ihmiselle jotain hyvää. Ehkä sittenkin onnistun tavoitteessani, antoihan elämä minulle jo paljon, mistä olla kiitollinen. Miksi en voisi saada jotain hyvää uudelleen!

Mikä sinun päivässäsi oli hyvää?

Innostiko jokin pienikin asia sinua tekemään hyvän valinnan, johtiko se ehkä toiseenkin?

Itse vietin harmaata vapaapäivää. En oikeastaan tehnyt mitään järkevää. En saanut mistään langasta kiinni. Pieni turhautuminen alkoi nostaa päätään. Kyllähän vapaapäivästä pitäisi osata nauttia!

Lähdin tekemään pienen metsäkävelyn sateeseen. Kannatti! Ihailin syksyistä metsää ja sadepisaroita metsäpuroissa. Muistin taas kaikki elämäni pienet ja suuret rikkaudet. Ne tulivat mieleeni tulvan lailla. Olin kiitollinen mm. seuraavista asioista:

  • vapaapäivästäni – että sain valoisan aikaa kävellä metsässä!
  • siitä, että saan olla maailman parhaan pojan äiti
  • ystävistäni – erityisesti tänään olin hengellä mukana erään ystäväni päivässä, joka tarvitsi kaiken mahdollisen tuen ja hyvät energiat
  • uudesta, tasapainoisemmasta elämäntavastani, johon kuuluu enää mm. 1 kuppi kahvia päivässä (kukapa olisi minusta kahvin rakastajasta uskonut!) – tämä tyyli sopii minulle ja on tehnyt pienessä ajassa ihmeitä päivärytmilleni.

Nyt harmittelen enää sitä, etten tehnyt kävelyä heti aamulla. Olisin ehkä nauttinut vapaapäivästäni eri tavalla.

Nyt huomattuani elämäni hyvän, haluan viettää iltani eri lailla, kuin mitä olisin ehkä muuten viettänyt. Aion levittää joogamaton auki ja tehdä ihan pienen, vartin harjoituksen. Se riittää minulle! Ja tekee niin hyvää. Kirjoitin tämänkin ajatelman 10 minuutissa! Hemmetin hyvä!

Hyviä ajatuksia sinunkin päivääsi!

(kuva: Wellness Stockshop)

Leave a Reply